Hilinia

finito

Kategori: Everyday

Imorgon skall projektet vara klart och skickas in, eller i alla fall första utkastet. Dock har de varit många om och men och idéer som flödat och fakta som stoppat. I början handlade vårat projekt om mattrender. Kokosfett, mandelmjöl och sojamjölk. Jag, Lina och Olivia kämpade för att få de riktigt bra, så vi gjorde undersökningar och frågade dietister och mailade hit och dit. Relevant fakta var svår att få tag på. Det var väldigt mycket tycke och smak. Är de bättre med kokosfett, mandelmjöl och sojamjölk istället för smör, mjöl och mjölk? Och i så fall varför? De fanns ingen som direkt kunde ge oss objektiv fakta. Alla visste om de själva kunde tycka de var bra eller dåligt.
 
Längre in i veckan kom Oliva med idén att vi skulle köra på köttkonsumtion istället, hur den påverkar oss och miljön. Det var lite lättare att hitta fakta om. Sagt och gjort, så fick de bli! Även fast jag inte riktigt ville släppa taget från den tidigare idén eftersom att vi hade lagt ner så mycket möda på undersökning av griniga människor och krångliga exelblad.
  Nu i efterhand känner jag bara att de var sådan otrolig tur att vi bytte ämne. Annars hade vi suttit idag med för lite relevant fakta och egentligen ingen bra rapport. Idag sitter vi istället med förmycket fakta, så vi har svårt att få plats med allt. Bättre de tycker jag. 
 
Så länge leve projektet! Vi får hoppas på att lärarna känner samma sak!
 

KOMMENTARER:

Kommentera inlägget här: