Hilinia

Första dagen på höstlovet....

Kategori: Everyday

...inleds med regn. Inte särkilt ovanligt i vårat finfina klimat i Sverige. Började dagen med att se senaste avsnittet av Williams Lista som går på svt play. Har ni inte sett de? så gör de. Sen blev de även att jag klickade mig vidare till Allt för Sverige. De handlar om tio amerikaner som vill finna sina släktingar i Sverige. 
 
Vara duktig och börja plugga lite engelska, så att jag inte sitter med allt på torsdag, men nu sitter jag här istället ahahha. 
 
Puss
 
 

finito

Kategori: Everyday

Imorgon skall projektet vara klart och skickas in, eller i alla fall första utkastet. Dock har de varit många om och men och idéer som flödat och fakta som stoppat. I början handlade vårat projekt om mattrender. Kokosfett, mandelmjöl och sojamjölk. Jag, Lina och Olivia kämpade för att få de riktigt bra, så vi gjorde undersökningar och frågade dietister och mailade hit och dit. Relevant fakta var svår att få tag på. Det var väldigt mycket tycke och smak. Är de bättre med kokosfett, mandelmjöl och sojamjölk istället för smör, mjöl och mjölk? Och i så fall varför? De fanns ingen som direkt kunde ge oss objektiv fakta. Alla visste om de själva kunde tycka de var bra eller dåligt.
 
Längre in i veckan kom Oliva med idén att vi skulle köra på köttkonsumtion istället, hur den påverkar oss och miljön. Det var lite lättare att hitta fakta om. Sagt och gjort, så fick de bli! Även fast jag inte riktigt ville släppa taget från den tidigare idén eftersom att vi hade lagt ner så mycket möda på undersökning av griniga människor och krångliga exelblad.
  Nu i efterhand känner jag bara att de var sådan otrolig tur att vi bytte ämne. Annars hade vi suttit idag med för lite relevant fakta och egentligen ingen bra rapport. Idag sitter vi istället med förmycket fakta, så vi har svårt att få plats med allt. Bättre de tycker jag. 
 
Så länge leve projektet! Vi får hoppas på att lärarna känner samma sak!
 

Some nights

Kategori: Everyday

Har varit på riktigt gott humör hela dagen idag och de vill jag tacka musikgruppen Fun. för. Grymmaste mysiken! man blir så galet glad när man höt den alltså. Så idag har jag spenderat hela dagen med hörlurar i öronen och lyssnat på måbra musik. Sånt kan faktist lysa upp hela tillvaron, tro det eller ej. 
 
Imorgon har jag min tyskaredovisning som jag har fasat för en del (som ni måste märkt) så efter imorgon så är de sluttjatat om den!
  Idag var även första dagen under hela den här "hata tyska" tiden som jag faktist kände att de här fixar jag. De är inte så svårt. Tyvärr tror jag att de bara basseras på mitt goda humör. 
 
Men jag tänker behålla mitt humör och lyssna på Fun. och skriva lite på analysen till projektet. 
 
Tja!