Hilinia

Lysekil

Kategori: Everyday

Eftersom att jag bloggar på jobbet och bilder ligger på min telefon får jag ta och lägga upp bilder på min korta vistelse någon annan gång. 
 
Åkte i alla fall upp till Lysekil med mamma, pappa, Elin, mormor och kusinen Therese efter jobbet i måndags. Var så taggad att få komma dit upp då det var första gången i år och jag hade tre dagar sammanhållande ledighet. 
 
Vi var och åt i Lysekil innan vi tittade på Rydell och Qvick i havsbadsparken och firade in semestern och jag fick lite sommarkänslor. Igår regnade det men vi kom ut på en promenad i alla fall. Sen på kvällen fick jag meddelande om att en kollega blivit sjuk, så det var bara att ta mitt pick och pack kl 12.45 idag och åka till Allum. Så det fick helt enkelt räcka med en dags semester. 
 
Men men, det blir ju pengar och det behöver jag!
Bohusbergen för två sommrar sen. 

Det är svårt att erkänna

Kategori: Everyday

Detta som jag kommer blogga om nu gör att jag måste svälja lite av min stolthet vilket gör lite ont faktiskt, men jag tänker inte våga erkänna att jag kan ändra mig och tänka på ett annat sätt efter att jag fått höra och fått saker förtydligade för mig. So here it goes...
 
Zara Larsson, igår när jag låg i min säng så tog jag mig faktiskt tiden att lyssna på hennes sommarprat, mest för att få mer argument på mina fötter om vilken manshatande liten tjej som säger sig vara feminist fast hon egentligen inte vet vad det betyder. I början av hennes sommarprat vägde hon upp till mina förväntningar, en 17 diva som tror att hon äger världen. 
 
Dock så tog hennes sommarprat en vändning bort från hennes musik och karriär. Istället började hon prata om feminism och sina åsikter kring det. Hon vred upp och ner på allt jag trodde hon tyckte och förklarade väldigt bra och pedagogiskt exakt vad hon menade med alla sina instagraminlägg och tweets. Jag lyssnade och försökte förstå och jag fröstod faktiskt vad hon sa. 
 
Att kalla sig för manshatare har jag tyckt varit samma sak som att säga att man är kvinnohatare och jag tycker att de flesta feminister har fått allt om bakfoten, vad som faktiskt är feminism. Feminism betyder jämställdhet, inte manshat. Jag är feminist för jag vill att kvinnor och män ska ha precis samma ställning och vara precis lika värda. Jag hatar inte män, jag hatar ojämställdhet. 
 
Vad sa Zara då? Jo, hon sa att hon var manshatare, men för henne betyder inte manshatare samma sak som det gör för mig. För henne betyder manshatare att man hatar machokulturen. Där pojkar uppfostras till att inte visa känlor, sätta kvinnor på plats, visa sig tuffa och äga världen. Det hatar Zara, det hatar jag med. Vilket betyder att jag också är manshatare, enligt Zara Larsson. 
 
Med andra ord fick hennes sommarprat mig att förstå att jag och Zara Larsson, tjejen som jag har tyckt haft en snedvriden syn på feminism, tycker precis som mig. Vi tycker exakt samma, bara att hon uttrycker det med andra ord än jag orden har betytt olika saker för oss, men vi har haft samma poäng hela tiden. Bara att jag inte lyssnat tillräckligt, dragit slutsatser för fort och dömt. Jag erkänner mitt misstag! 
 
Dock finns det fortfarnade saker jag har svårt med när det gäller Zara, hon har ett stort ego och jag har lite svårt för människor som inte är dåliga på att berätta hur bra dem är. Det är dock jag som person. Hon får vara som hon är, jag kommer dock inte beundra henne och hennes musik. Jag kommer dock beundra hennes åsikter om femisnim nu då jag håller med henne till 100% 
 
Så jag gör väl som många andra, som tycker att hon ska fortsätta att utrycka sina åsikter utan att bli mordhotad eller andra hot. För det är hon verkligen inte förtjänt av... 
#BACKAZARA
 

Konfirmation och ekonomi

Kategori: Everyday

Igår konfirmerades som sagt Elin. Det var i Vasakyrkan här i Göteborg. Konfirmationen var jättefin och kändes inte lång. Sen var det ett väldigt liv hemma hos oss när alla gäster kom för att äta och ha trevligt tillsammans. På kvällen var jag helt slut och Julian tyckte jag var tråkigast i världen och kontakta några kompisar vid 22 på kvällen och så bar det av mot partille för att träffa dom, vilket gjorde att både jag och Julian blev mycket gladare när vi kom hem vid kl 1 på natten. 
 
Idag har vi haft ekonomisamtal med mina föräldrar, gjort budgetar och annat. men det kändes faktiskt väldigt viktigt och som gjorde att man fick se det framför sig på ett annat sätt. Väldigt bra sak att göra!